Kartoffelsuppe med topping

Kartoffelsuppe med topping

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
1 portion

Składniki

  • løg skåret i stykker
    55 gram
  • fed hvidløg
    1
  • ekstra jomfruolivenolie
    15 gram
  • kartofler, melede skrællet og skåret i terninger
    170 gram
  • kogt vand, fra grøntsager
    280 gram
  • salt efter smag
    ¼ tsk
  • sort peber, stødt efter smag
    1 knivspids
  • bacon, i skiver
    55 gram
  • sødmælk
    30 gram
    30 gram piskefløde
  • creme fraiche (opcjonalnie) til servering, efter smag
    1 spsk
  • revet cheddar
    2 spsk
  • forårsløg (opcjonalnie) hakket til servering

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 607 kcal / 2541 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 1133 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie