Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 克 酥油
- 15 克 腰豆 ,纵向切半
- 15 克 葡萄干
- 100 克 米粉 ,切成4公分长
- 70 克 小西米 ,浸泡10分钟
-
10
克 洛神花花萼 ,切成1公分长
lub 8 克 洛神花干 ,切成1公分长 - 800 克 水
- 200 克 淡奶
- 100 克 无糖杏仁奶
- 100 - 120 克 糖 ,适量调味
- ¾ 茶匙 盐
- 1 茶匙 香草精
- 10 克 开心果 ,拍碎,装饰用 (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1057 kJ / 252 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 37 mg