Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g nar ekşisi, üzerine gezdirmek için ekstra nar ekşisi
-
20
g balzamik sirke
lub 20 g sirke (üzüm) - 50 g portakal suyu (bk. Öneriler)
- 30 g zeytinyağı
- 400 g pancar, soyulmuş ve parçalara bölünmüş (yakl. 3 cm)
- 400 g havuç, soyulmuş ve parçalara bölünmüş (yakl. 3 cm)
-
50
g kızılcık kurusu
lub 50 g turna yemişi, kurutulmuş - 20 g kabak çekirdeği içi, kavrulmuş
- 2 tk keten tohumu
- ¼ tk tuz
- 2 tutam karabiber
- 60 g karışık yeşillik
- beyaz peynir, ufalanmış, sunum için
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 693.1 kJ / 165 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 198.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hardallı Patates Salatası
1 Std.
Hellimli Pancar Salatası
20 Min
Zencefilli Limonata
10 Min
Çikolata ve Portakallı Kek
1h 20min
Pancar Salatası
15 Min
Cevizli Kereviz Salatası
10 Min
Hindistan Cevizli Toplar
25 Min
Sıcak Elma Çayı
30 Min
Körili Coleslaw
10 Min
Mor Lahana, Havuç ve Alabaş Salatası
15 Min
Sotelenmiş Kuşkonmaz
20 Min
Havuçlu Brokolili Salata
5 Min