Normandisk æbleflan

Normandisk æbleflan

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
10 portioner

Składniki

Mørdej
  • hvedemel
    220 g
  • smør afkølet, i tern
    170 g
  • havsalt
    1 knivspids
  • æggeblomme
    1
  • vand afkølet
    45 g
Tærtefyld
  • citron tynde skaller fra halvdelen og saft af hele citronen
    1
  • sukker
    50 g
  • æbler skrællet, delt i kvarte, kerner fjernet
    450 g
  • æbler, søde skrællet, delt i kvarte, kerner fjernet
    400 g
  • sirup
    50 - 60 g
  • citron friskpresset juice
    1
  • gelepulver, sødet, med citronsmag
    60 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 3 g
Kalorie 1257 kJ / 301 kcal
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie