Buddha bowl med kyckling

Buddha bowl med kyckling

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portioner

Składniki

Kokt ris
  • vatten
    1000 g
  • salt
    1 ½ tesked
  • olivolja
    20 g
    20 g smör
  • parboiled ris
    250 g
Strimlad kyckling
  • sojasås
    2 matskedar
  • rostad sesamolja
    1 matsked
    1 matsked olivolja
  • kycklingbröst, utan skinn och ben 1-2 bröst, skurna i långa strimlor (3 cm tjocka)
    250 g
Grönsaker
  • morot skalade (1-2 morötter)
    120 g
  • avokado skalad, skuren i halvor eller kvartar (1 avokado)
    200 g
  • plommontomater som passar i inmatningsröret (2 tomater)
    180 - 200 g
  • rödlök halverad vertikalt (½-1 lök)
    100 g
  • gurka skalade eller oskalade, ändar borttagna
    200 g
  • små gemsallader avsköljda (ca 2 sallader), halverad för att passa genom inmatningsröret
    160 g
Yoghurt- & koriandersås
  • koriander, färsk endast blad, plus en extra till garnering
    7 kvistar
  • nymalen svartpeppar
    3 nypor
  • salt
    ½ tesked
  • naturell yoghurt osötad
    250 g
  • majonnäs
    100 g
  • osaltade rostade cashewnötter
    4 matskedar

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 899 mg
Białko 27 g
Kalorie 3350 kJ / 800 kcal
Tłuszcz 47 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie