Kage med nektarin, jordbær og polenta

Kage med nektarin, jordbær og polenta

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
8 portioner

Składniki

  • smør i tern, plus ekstra til smøring
    125 g
  • lys rørsukker
    250 g
  • græsk yoghurt
    60 g
  • citron kun skal og 30 g juice
    1
  • havsalt
    ½ tsk
  • bagepulver
    1 tsk
  • mandelmel
    200 g
  • polentamel
    200 g
  • æg, medium
    3
  • jordbær afskallet, 50 g skåret i tern (0,5 cm), 50 g fint skåret
    100 g
  • nektarin udstenet, 50 g skåret i tern (0,5 cm), 50 g fint skåret
    100 g
  • creme fraiche 38 % til servering
    150 g

Wartości odżywcze na 8 portion

Kalorie 623 kcal / 2605 kJ
Białko 11.8 g
Tłuszcz 38.8 g
Węglowodany 56.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie