Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g kärnmjölk
-
160
g melass
lub 180 g socker betmelass -
2
teskedar torrjäst
lub 20 g färsk jäst, smulad - 250 g rågmjöl
- 250 g vetemjöl special
- 250 g vetemjöl
- 80 g solrosfrön
- 1 matsked havssalt
- 1 matsked havregryn
- Wartości odżywcze
- na 1 skiva
- Kalorie
- 1028 kJ / 246 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 45.2 g
- Tłuszcz
- 3.5 g