
Urządzenia i Akcesoria
Fläsk-, kyckling- och ankleverterrin med portvinsfikonchutney
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz. 30 min
16 portioner
Składniki
Terrin
-
malen kryddpeppar½ tesked
-
salt2 matskedar
-
malen svartpeppar2 nypor
-
Armagnac1 matsked
-
anklever färsk eller fryst (upptinad 5 timmar i rumstemperatur om den är fryst)300 g
-
torkade fikon150 g
-
bacon, i skivor350 g
-
färsk persilja endast blad3 kvistar
-
fläskfärs450 g
-
kycklingfärs350 g
-
grädde150 g
-
konjak40 g
-
salt1 struken matsked
-
malen svartpeppar½ tesked
-
pistagenötter, osaltade, utan skal50 g
Portvinsfikonchutney
-
lök skurna i halvor100 g
-
färska fikon skuren i 1 cm klyftor400 g
-
socker200 g
-
vitvinsvinäger100 g
-
malen svartpeppar2 nypor
-
malen kanel2 nypor
-
portvin100 g
Servering
-
havssalt1 tesked
-
malen svartpeppar1 tesked
-
mikroblad20 g
-
kryddpepparbär1 tesked
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
713.7 kcal /
2985.9 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
47.6 g
Węglowodany
43.7 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
17.2 g
Sód
2692.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Nyårsbuffé
11 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Możesz także polubić...
Brak ocen
30 min
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
10 min
30 min
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen