Urządzenia i Akcesoria
Grzaniec pomarańczowo-jabłkowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 szklanki
Składniki
-
1 pomarańcza czerwona lub pomarańczowa (0,5, bez pestek i białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki, 0,5 pokrojonej w plastry, do dekoracji)
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na 3 mm plastry
-
250 g soku jabłkowego
-
75 g soku z winogron, jasnego75 g białego wina, wytrawnego
-
50 g rumu (opcjonalnie)
-
25 - 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 - 2 laski cynamonu przełamane na pół, plus dodatkowa ilość do dekoracji (patrz wskazówka)
-
2 goździki
-
1 gwiazdka anyżu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 szklankę
Sód
15.6 mg
Białko
1 g
Kalorie
843.1 kJ /
201.5 kcal
Tłuszcz
0.4 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
43.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GRZAŃCE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Korzenna herbata z wanilią i malinami
25 min
Gorąca czekolada z przyprawami korzennymi
10 min
Wiśniowy szprycer
10 min
Grzaniec wiśniowy
15 min
Herbata po góralsku
20 min
Grzaniec gruszkowy
30 min
Grzaniec z rumem (Glühwein)
20 min
Grzaniec cytrynowy
20 min
Bezalkoholowy grzaniec pomarańczowo-jabłkowy
30 min
Gorący napój z whisky (Hot Toddy)
10 min
Grzane piwo
15 min
Grzane białe wino
20 min