Squash og rekefritters med yoghurt

Squash og rekefritters med yoghurt

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porsjoner

Składniki

  • squash delt i biter
    500 g
  • persille, fersk pluss ekstra til pynt
    ½ bunt
  • reker, små, pillet
    200 g
  • egg
    2
  • brødsmuler, tørket (se tips)
    50 g
  • sitronskall, revet
    1 ts
  • salt
    ½ ts
  • pepper, malt
    ¼ ts
  • vegetabilsk olje til steking
  • gresk yoghurt til servering
    200 g
  • sitronsaft, ferskpresset til drypping
    5 - 6 dæsjer

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 730 mg
Białko 17.3 g
Kalorie 754 kJ / 180.2 kcal
Tłuszcz 3.7 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Węglowodany 19.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie