Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
芋头去皮
- 600 克 水
- 800 克 芋艿 ,冲洗去除表面的泥土(见要诀)
古法糖芋苗
- 60 克 莲藕粉
- 1320 克 水
- 200 克 红糖
- 1 茶匙 干桂花
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1013 kJ / 242.3 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 58.5 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 14.5 mg