Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g amendoim s/ sal (crú ou torrado)
- 20 g óleo de uva
- 100 g chocolate preto (70% cacau) partido em pedaços
- 250 g natas c/ 35% de gordura
- 20 g manteiga s/ sal
- 50 g mel
- 50 g xarope de ácer
- ½ c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2037.5 kJ / 487 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 40.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.6 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 241.8 mg
Alternatywne przepisy
Bacalhau em sous-vide com esmagada de batata
1 Std. 50 Min
ESPINAFRES (pão de espinafres e skyr, smoothie de morango e espinafres e mini-cheesecakes)
1 Std. 20 Min
Salada de quinoa, legumes de verão e molho grego
50min
Gelado de pera e especiarias
8 Std. 45 Min
Doce de manga
35min
Salada de quinoa com legumes
30min
Doce de aproveitamentos
35min
Cogumelos salteados
20min
Gelado de morango e manjericão
8 Std.
Pão de cinco sementes
1 Std. 50 Min
Baguete
3u. 45min
Cozer 500-800 g de alho-francês
35min