Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 aubergine (ca. 250 g), delt i skiver (5 mm)
- 1 ts sukker
- ¾ ts havsalt
- ½ bunt dill, fersk, kun blader
- 100 g tortillachips, veganske
- 600 g vann
-
1
toppet ts grønnsaksfond, vegansk (se tips)
lub 1 grønnsaksbuljong terning (til 0.5 l), vegansk, smuldret - 400 g kålrabi, i terninger (1 cm)
- 4 ss hvetemel
- 2 ss maisstivelse
- 100 g vegansk kremost
- 1 ts agavesirup
- ¼ ts malt svart pepper
- solsikkeolje, til steking
- Wartości odżywcze
- na 1 porsjon
- Kalorie
- 1390 kJ / 333 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 16 g