Sprø aubergine og kremet kålrabi

Sprø aubergine og kremet kålrabi

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porsjoner

Składniki

  • aubergine (ca. 250 g), delt i skiver (5 mm)
    1
  • sukker
    1 ts
  • havsalt
    ¾ ts
  • dill, fersk kun blader
    ½ bunt
  • tortillachips veganske
    100 g
  • vann
    600 g
  • grønnsaksfond vegansk (se tips)
    1 toppet ts
    1 grønnsaksbuljong terning (til 0.5 l), vegansk, smuldret
  • kålrabi i terninger (1 cm)
    400 g
  • hvetemel
    4 ss
  • maisstivelse
    2 ss
  • vegansk kremost
    100 g
  • agavesirup
    1 ts
  • malt svart pepper
    ¼ ts
  • solsikkeolje til steking

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 7 g
Kalorie 1390 kJ / 333 kcal
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie