Tandoori kryddlögur

Tandoori kryddlögur

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
1 krukka

Składniki

  • cayenne pipar
    2 tsk
  • paprikukrydd
    1 msk
  • kóríander, malað
    2 tsk
  • malað cumin
    1 msk
  • túrmerik, malað
    ¾ tsk
  • negull, malaður
    1 tsk
  • svartur pipar
    ¼ tsk
  • garam masala
    1 ½ tsk
  • hvítlauksrif
    4
  • engiferrót afhýdd, skorin í bita (2 mm)
    10 g
  • matarolía
    25 g
  • grísk jógúrt
    85 g
  • sítrónusafi, nýkreistur (u.þ.b. 1 stór sítróna)
    30 g
  • gróft sjávarsalt
    2 ½ tsk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 krukka

Sód 4830 mg
Białko 9.6 g
Kalorie 1870 kJ / 452 kcal
Tłuszcz 38 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 7.9 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie