Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
菠菜和面包面团
- 60 克 帕玛森奶酪 ,切块
- 245 克 牛奶
- 40 克 黄油 ,切块
- 20 克 新鲜酵母 ,剥碎
- ½ 茶匙 糖
- 400 克 面粉
- 1 ½ 茶匙 盐
- 200 克 脱脂酸奶
- 80 克 新鲜菠菜叶
- 1 - 2 瓣 蒜头 ,依个人口味调整
- 1 茶匙 干牛至叶
- 2 - 3 小撮 豆蔻粉
- 2 - 3 小撮 黑胡椒粉
迷你芝士蛋糕
- 80 克 消化饼干
- 60 克 无花果干 ,切半
- 400 克 奶油乳酪 (见变化)
- 20 - 30 克 牛奶
-
200
克 脱脂酸奶
lub 200 克 冰岛酸奶,香草味 - 10 - 15 克 鲜榨青柠汁
- 40 克 糖
- 1 茶匙 香草味香精
- 黄油 ,涂抹用
草莓菠菜果昔
- 500 克 冷冻草莓
- 40 - 55 克 新鲜菠菜叶
- 700 克 水
- 30 克 鲜榨青柠汁
- 10 克 奇亚籽
- 30 克 脱脂酸奶
- 樱桃番茄 ,装饰用 (opcjonalnie)
- 小黄瓜 ,切片,装饰用 (opcjonalnie)
- 青柠皮屑 ,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 5009.2 kJ / 1197.2 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 141.4 g
- Tłuszcz
- 57 g
- Tłuszcz nasycony
- 31.5 g
- Błonnik
- 9.9 g
- Sód
- 1645.8 mg