Roti Talas

Roti Talas

5.0 1 rating
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
10 porsi

Składniki

Adonan
  • minyak zaitun untuk mengoles
  • tepung terigu protein tinggi (tepung roti)
    200 g
  • ragi kering instan
    1 sdt
  • susu
    120 g
Isian Talas (Taro)
  • air
    600 g
  • talas dikupas, dan potong kecil-kecil (2 cm - lihat tips)
    300 g
  • gula sesuai selera
    100 - 120 g
  • mentega tawar
    30 g
  • susu
    20 g
Roti Talas
  • mentega tawar lunak, tambahkan untuk mengoles
    30 g
  • tepung terigu protein tinggi (tepung roti)
    70 g
  • tepung terigu serbaguna
    30 g
  • telur
    2
  • susu
    2 sdt
  • gula kastor
    20 g
  • garam
    ½ sdt
  • kacang almond iris untuk taburan
    15 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 6.5 g
Kalorie 1208 kJ / 287 kcal
Tłuszcz 9.5 g
Błonnik 2.4 g
Węglowodany 43.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie