Pasta Kari Hijau khas Thailand

Pasta Kari Hijau khas Thailand

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
1 Resep lengkap

Składniki

  • cabai hijau panjang segar dipangkas ujungnya, buang biji jika diinginkan dan potong menjadi dua
    6
  • daun bawang atau bawang merah, dipangkas ujungnya dan potong kecil-kecil
    4
  • ketumbar segar daun saja
    3 tangkai
  • serai segar bagian putih saja, potong kecil-kecil (3 cm)
    2 batang
  • daun jeruk purut segar
    3
  • terasi sesuai selera (lihat tips)
    ½ - 1 sdt
  • jinten putih bubuk
    1 sdt
  • ketumbar bubuk
    2 sdt
  • siung bawang putih
    2
  • kecap ikan sesuai selera
    2 - 4 sdt
  • minyak kacang tambahkan bila perlu
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Resep lengkap

Sód 2502.6 mg
Białko 9.6 g
Kalorie 2050.7 kJ / 488.3 kcal
Tłuszcz 42.4 g
Błonnik 20.8 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie