Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 cabai hijau panjang segar, dipangkas ujungnya, buang biji jika diinginkan dan potong menjadi dua
- 4 daun bawang atau bawang merah, dipangkas ujungnya dan potong kecil-kecil
- 3 tangkai ketumbar segar, daun saja
- 2 batang serai segar, bagian putih saja, potong kecil-kecil (3 cm)
- 3 daun jeruk purut segar
- ½ - 1 sdt terasi, sesuai selera (lihat tips)
- 1 sdt jinten putih bubuk
- 2 sdt ketumbar bubuk
- 2 siung bawang putih
- 2 - 4 sdt kecap ikan, sesuai selera
- 20 g minyak kacang, tambahkan bila perlu
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 2050.7 kJ / 488.3 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 42.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 20.8 g
- Sód
- 2502.6 mg