Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
覆盆子浓汁
- 200 克 覆盆子 ,新鲜或冷冻
- 100 克 细砂糖
- 20 克 柠檬汁 ,鲜榨(约½个柠檬)
夏日冰淇淋蛋糕
- 230 克 消化饼干
- 70 克 去皮杏仁 ,香烤
- 50 克 原蔗糖
- 2 个 蛋
- 300 克 鲜奶油 (含35%脂肪),冷藏
- ½ 茶匙 玫瑰水
- 50 克 蔓越莓干
- 50 克 开心果
- 100 克 白葡萄 ,无籽,额外准备装饰用
- 100 克 红葡萄 ,额外准备装饰用
- 新鲜覆盆子 ,装饰用 (opcjonalnie)
- 草莓 ,装饰用 (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2116 kJ / 504 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 174 mg