Stilton- och valnötskex med rostad vitlöksmarmelad

Stilton- och valnötskex med rostad vitlöksmarmelad

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
8 portioner

Składniki

Rostad vitlök
  • hela vitlökar
    8
  • olivolja att ringla över
  • havssalt
    ¼ tsk
  • malen svartpeppar
    ¼ tsk
Stilton- och valnötskex
  • valnötter, skalade
    80 g
  • osaltat smör tärnat
    120 g
  • stiltonost smulad
    340 g
  • vetemjöl plus extra till utbakning
    200 g
  • torkad timjan
    ½ tsk
  • havssalt
    ½ tsk
  • malen svartpeppar
    ¼ tsk
  • medelstort ägg (53–63 g) vispat
    1
Rostad vitlöksmarmelad och utbakning
  • lök i kvartar
    200 g
  • strösocker
    350 g
  • vitvinsvinäger
    80 g
  • vatten
    80 g
  • havssalt
    2 nypor

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 540 mg
Białko 18 g
Kalorie 2978 kJ / 712 kcal
Tłuszcz 39 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Węglowodany 71 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie