Vegansk paté med ugnsrostade palsternackor och kastanjer

Vegansk paté med ugnsrostade palsternackor och kastanjer

5.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
6 portioner

Składniki

  • palsternackor skalade, halverade på längden (eller i kvartar om de är stora)
    300 g
  • vitlöksklyftor med skal
    6
  • solrosolja
    1 msk
  • färsk persilja
    5 g
  • färsk salvia
    5 g
  • konserverade kikärtor sköljda och avrunna (1 frp à 400 g)
    240 g
  • kokta kastanjer, skalade
    75 g
  • vegansk färskost
    80 g
  • kokosyoghurt vegansk
    80 g
  • malen spiskummin
    ½ tsk
  • saft av citron efter smak
    1 - 2 tsk
  • havssalt efter smak
  • malen svartpeppar efter smak

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 126 mg
Białko 4 g
Kalorie 677 kJ / 162 kcal
Tłuszcz 9 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie