Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
橙汁糖浆
- 100 克 糖
- 4 - 6 块 橙皮 ,只取橙色部分
- 50 克 橙汁
- 35 - 40 克 柠檬汁
- 60 克 黄油 ,切块
- 2 颗 蛋
- 2 颗 蛋黄
面团
- 45 克 水
- 85 克 牛奶
- 1 颗 蛋
- 1 小撮 盐
- 1 茶匙 香草味香精
- 5 克 新鲜酵母
- 25 克 糖
- 180 克 高筋面粉
- 150 克 低筋面粉
- 45 克 黄油
黄油肉桂酱
- 85 克 黄油 ,室温软化的,切块
- 50 克 红糖
- 5 克 肉桂粉
烘烤
- 1 茶匙 黄油
蛋白酥皮
- 2 个 蛋白
- 50 克 水
- 200 克 糖
- 1 - 2 汤匙 糖粉 ,上菜用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2521 kJ / 603 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 103.2 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 103.2 mg