Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
糖霜
- 500 克 牛奶
- 100 克 糖
- 40 克 面粉
- 10 克 玉米淀粉
- 100 克 蛋黄 (约5-6颗蛋黄)
- 1 根 香草豆荚 ,只取香草籽
- 1000 克 水
- 1 汤匙 醋
酥皮
- 200 克 黄油 ,冷冻,切小块(每块1-2厘米)
- 200 克 面粉
- 90 克 水 冷的(提前放入冰箱中冷藏10分钟)
- 2 小撮 盐
拿破仑
- 50 克 糖粉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1618.1 kJ / 386.7 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 36.4 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 45.7 mg