Confettura di mele e mandorle tostate per la dispensa

Confettura di mele e mandorle tostate per la dispensa

Brak ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 vasetti

Składniki

  • 100 g di uvetta
  • 50 g di rum
  • 2 limoni non trattati
  • 1000 g di zucchero gelificante 2:1
  • 2000 g di mele acidule (ad es. Boskoop), a pezzi (3 x 4 cm)
  • 2 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 3 - 4 cucchiai di cannella in polvere a piacere
  • 4 chiodi di garofano
  • 100 g di mandorle a bastoncini
  • 4 - 6 cucchiai di liquore all'amaretto (ad es. Amaretto)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 vasetto

Sód 3.5 mg
Białko 2.7 g
Kalorie 2141.7 kJ / 511.9 kcal
Tłuszcz 4.6 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Węglowodany 116 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...