Wersje kompatybilne
Confettura di mele e mandorle tostate per la dispensa
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di uvetta
- 50 g di rum
- 2 limoni, non trattati
- 1000 g di zucchero gelificante 2:1
- 2000 g di mele acidule (ad es. Boskoop), a pezzi (3 x 4 cm)
- 2 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 3 - 4 cucchiai di cannella in polvere, a piacere
- 4 chiodi di garofano
- 100 g di mandorle a bastoncini
- 4 - 6 cucchiai di liquore all'amaretto (ad es. Amaretto)
- Wartości odżywcze
- na 1 vasetto
- Kalorie
- 2141.7 kJ / 511.9 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 116 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 3.5 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa di funghi e patate
45min
Spaghetti con ragù di cavolfiore
Brak ocen
Gelato alla frutta
5min
Polenta ai porri con topping di castagne (2 porzioni)
50min
Senape di fichi
1h
Gelatina di ribes
50min
Insalata di barbabietole
10min
Senape indiana
15min
Riso al latte
1h
Pane integrale al vapore
2h
Integratore per le difese immunitarie
5min
Crema spalmabile alle melanzane
20min