Wersje kompatybilne
Confettura di mele e mandorle tostate per la dispensa
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di uvetta
- 50 g di rum
- 2 limoni, non trattati
- 1000 g di zucchero gelificante 2:1
- 2000 g di mele acidule (ad es. Boskoop), a pezzi (3 x 4 cm)
- 2 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 3 - 4 cucchiai di cannella in polvere, a piacere
- 4 chiodi di garofano
- 100 g di mandorle a bastoncini
- 4 - 6 cucchiai di liquore all'amaretto (ad es. Amaretto)
- Wartości odżywcze
- na 1 vasetto
- Kalorie
- 2141.7 kJ / 511.9 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 116 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 3.5 mg
Alternatywne przepisy
Pane bigio in casseruola
2h 25min
Torta di rose
2h
Panini alle nocciole e frutta secca
3 godz. 5 min
Cornetti e carne macinata con composta di mele
55min
Picnic: insalata di patate, dip alla rucola e pomodori, pane di farro, ciambella al limone
Brak ocen
Risotto alla milanese
30min
Chili con cervelat
1h
Zuppa di lenticchie in versione orientale
30min
Hummus alla barbabietola
10min
Macarons al caramello
1 Std. 50 Min
Girelle alle noci e cannella
Brak ocen
Naan al coriandolo
1 Std. 15 Min