Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 克 猪里脊肉 ,切小片
- 10 克 料酒
- 3 克 淀粉 ,约2茶匙
- 1210 克 水
- 300 克 西兰花 ,切小朵,洗净沥干
- 2 颗 鸡蛋(约53-63克)
- 300 克 米 ,淘洗干净沥干
- 25 克 油
- 10 克 大葱 ,切小段
- 10 克 姜 ,切片
- 1 瓣 蒜头 ,切片
- 50 克 胡萝卜 ,切片
- 50 克 新鲜黑木耳
- 50 克 黄瓜 ,切片
- 10 克 生抽
- 10 克 糖
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2417.3 kJ / 578.3 kcal
- Białko
- 27.4 g
- Węglowodany
- 89.9 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 296.1 mg