Pau Sambal (Burger Malaysia)
TM6 TM5

Pau Sambal (Burger Malaysia)

4.0 (1 ocena)

Składniki

Roti burger

  • 200 g air
  • 20 g gula
  • 2 sdt ragi kering instan
  • 20 g mentega
  • 1 telur
    lub 55 g air
  • 400 g tepung terigu serbaguna
  • 1 sdt garam
  • 500 g minyak goreng, untuk goreng rendam

Topping sambal

  • 20 g cabai kering, biji dibuang, direndam hingga lunak
  • 150 g bawang merah
  • 20 g ikan teri goreng, dipangkas ujungnya, dibilas
  • 50 g minyak goreng
  • 100 g bawang bombai, iris tipis-tipis
  • 30 g ikan teri kering (ikan bilis), kepala dan ekor dipangkas, dibilas
  • 10 g gula
  • ½ sdt garam
  • 10 g asam jawa
  • 20 g air
  • 1 timun (berkisar 250 g), iris tipis-tipis

Wartości odżywcze
na 1 potongan
Kalorie
636 kJ / 152 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
20 g
Tłuszcz
6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
1 g
Sód
164 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy