Pau Sambal (Burger Malaysia)

Pau Sambal (Burger Malaysia)

4.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
20 potongan

Składniki

Roti burger
  • air
    200 g
  • gula
    20 g
  • ragi kering instan
    2 sdt
  • mentega
    20 g
  • telur
    1
    55 g air
  • tepung terigu serbaguna
    400 g
  • garam
    1 sdt
  • minyak goreng untuk goreng rendam
    500 g
Topping sambal
  • cabai kering biji dibuang, direndam hingga lunak
    20 g
  • bawang merah
    150 g
  • ikan teri goreng dipangkas ujungnya, dibilas
    20 g
  • minyak goreng
    50 g
  • bawang bombai iris tipis-tipis
    100 g
  • ikan teri kering (ikan bilis), kepala dan ekor dipangkas, dibilas
    30 g
  • gula
    10 g
  • garam
    ½ sdt
  • asam jawa
    10 g
  • air
    20 g
  • timun (berkisar 250 g), iris tipis-tipis
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 potongan

Sód 164 mg
Białko 3 g
Kalorie 636 kJ / 152 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie