Pizza Margherita

Pizza Margherita

3.0 2 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 porsi

Składniki

Adonan pizza
  • minyak zaitun ekstra virgin tambahkan untuk mengoles
    30 g
  • air suhu ruang
    220 g
  • gula
    1 sdt
    1 sdt bubuk malt, non-diastatik
  • ragi basah remahan
    20 g
    2 sdt ragi kering instan, (8 g)
  • tepung roti tambahkan untuk taburan
    400 g
  • garam
    1 sdt
Topping Margherita
  • keju mozzarella potong kecil-kecil
    200 g
  • tomat potong, kalengan
    250 g
  • garam sesuai selera
    2 - 3 jumput
  • minyak zaitun ekstra virgin
    1 sdm
  • daun basil segar sobek-sobekes
    10 - 15

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 20 g
Kalorie 2544 kJ / 607 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 78 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie