Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
杏桃内陷
- 700 克 水
- 4 个 青苹果 ,去皮,去核,切块(每块3厘米)
- 800 克 杏桃 ,去核,切块
- 1 汤匙 红糖 (见要诀)
- ¼ 茶匙 混合香料
榛子挞皮
- 60 克 榛子 ,保留皮
- 150 克 面粉
- 1 茶匙 泡打粉
- 2 汤匙 红糖 (见要诀)
- 80 克 黄油 ,冷冻,切块(每块3厘米)
- 1 颗 蛋
- 面粉 ,撒粉用
- 1 颗 蛋 ,稍微搅打过
- 原味酸奶 或稀奶油,上菜用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 815.8 kJ / 194.3 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 34.4 mg