Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
杏仁藜麦挞皮
- 黄油 ,涂抹用
- 60 克 美国大杏仁 (见要诀)
- 40 克 藜麦麦片
- 80 克 面粉
- 60 克 全麦面粉
- 100 克 黄油 ,冷冻,切块(每块3厘米)
- 1 颗 蛋
- 3 茶匙 冷水
柠檬馅
- 3 - 4 个 柠檬 ,只取皮,去白色脉络
- 2 汤匙 原蔗糖
- 60 克 蜂蜜
- 180 克 柠檬汁 (见要诀)
- 2 茶匙 玉米粉
- 150 克 椰奶
- 3 颗 蛋
- 3 颗 蛋黄
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 905.7 kJ / 215.6 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 100.3 mg