Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
香蕉纸杯蛋糕
- 60 克 美国大杏仁
- 170 克 熟香蕉,甜度较高 ,切块
- 2 颗 蛋
- 70 克 鲜榨橙汁 (见要诀)
- 80 克 纯枫糖浆 (见要诀)
- 120 克 特级初榨橄榄油
- 190 克 全麦自发面粉
- ¼ 茶匙 泡打粉
- ½ 茶匙 肉桂粉
花生黄油糖霜
- 250 克 奶油乳酪 ,切块(每块3-4厘米),室温软化
- 90 克 光滑的花生酱
- 1 ½ 汤匙 纯枫糖浆 (见要诀)
- 干香蕉片 ,装饰用(可省略)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1438 kJ / 342.3 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 20.6 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 228.4 mg