Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Leverpannekaker
- 600 g kyllinglever
- 2 egg
- 50 g hvetemel
- ½ ts salt
- ¼ ts pepper, malt
- 30 g vegetabilsk olje, til steking
Fyll
- 160 g løk, delt i fire
- 100 g gulrot, delt i biter
- 3 hvitløksfedd
- 40 g vegetabilsk olje
- 85 g ketchup
- 100 g majones, hjemmelaget
Montering
- 20 g majones, hjemmelaget
-
10
g dill, fersk, hakket
lub 10 g blandede friske urter, hakket - 50 g grønn paprika, uten frø, i terninger (0,5 cm)
- 50 g rød paprika, uten frø, i terninger (0,5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porsjon
- Kalorie
- 1362 kJ / 325 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 1.5 g