Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cecina skinke, delt i biter (se tips)
- 20 g olivenolje
- 60 g smør
- 40 g løk, delt i biter
- 160 g hvetemel
- 800 g melk
- ½ ts salt
- 150 g geitost, myk, terninger
- 300 - 400 g brødsmuler, tørket
- 2 - 3 egg, pisket
- 500 - 600 g stekeolje
- Wartości odżywcze
- na 1 stykke
- Kalorie
- 514 kJ / 123 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 182.8 mg