Stekte kamskjell med søtpotetpuré

Stekte kamskjell med søtpotetpuré

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 porsjoner

Składniki

  • purreløk kun hvit del, delt i biter
    85 g
  • salt delt
    ¾ ts
  • søtpotet skrelt, delt i biter (ca. 1 liten søtpotet)
    170 g
  • vann
    225 g
  • grønnsaksbuljong
    1 ts
  • vaniljestang (opcjonalnie) frø skrapet ut
    ½
  • cider eddik
    1 ts
  • ingefær, malt
    ½ ts
  • hvit pepper etter smak
    1 klype
  • olivenolje
    2 ss
  • kamskjell vasket, klappet tørre med tørkepapir
    6
  • malt svart pepper
    ½ ts
  • helmelk
    85 g
  • baby leaf salat, blandet til pynt
  • bjørnebær til pynt
    8

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 30 g
Kalorie 1753 kJ / 419 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie