Kartoffelsalat med vagtelæg

Kartoffelsalat med vagtelæg

5.0 3 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portioner

Składniki

  • æggeblommer fra mellemstore æg
    3
  • dijonsennep med top
    1 ½ tsk
  • havsalt plus ekstra til at smage til med
    1 knivspids
  • sort peber, stødt
    1 knivspids
  • citronsaft
    20 g
  • olivenolie
    50 g
  • solsikkeolie
    250 g
  • ansjosfileter i olie drænet
    5
  • kapers drænet og skyllet
    2 spsk
  • rødløg halveret
    40 g
  • estragon, frisk kan undlades
    3 kviste
  • purløg, frisk halveret
    5 g
  • persille, frisk
    5 g
  • vagtelæg
    12
  • kartofler (f.eks. Charlotte), skåret i mindre stykker(1 cm)
    750 g
  • vand
    500 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 8 g
Kalorie 2601 kJ / 628 kcal
Tłuszcz 56 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie