Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g vin roșu
-
100
g vin de Porto
lub apă - 250 g apă
- 350 g zahăr
- 2 bețe de scorțișoară
- 2 bucăți anason stelat
- 2 bucăți coajă de portocală (1 x 3-4 cm)
- 4 pere (cca. 180 g fiecare), curățate
- Wartości odżywcze
- na 1 porție
- Kalorie
- 2645 kJ / 631 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 116 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 12 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa verde
10min
Zuppa di pesce
40min
Sos olandez
15 Min
Sorbet cu jeleu de Pimm's și castravete
Brak ocen
Pui umplut de Crăciun (Mexic)
2小时 10 分钟
Rulouri de pancetta cu umplutură de caise (Australia)
Brak ocen
Spată de porc sous-vide
Brak ocen
Ras el Hanout
15 Min
Tort de orez cu pastă dulce de fasole azuki
8 godz. 30 min
Midii cu smântână maturată și verdețuri (Mouclade)
Brak ocen
Domnul Cap de Roșie (Roșii umplute cu orez și ton)
Brak ocen
Parfait de chai latte
Brak ocen