Körtés- mandulakrémes lepény

Körtés- mandulakrémes lepény

5.0 1 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 adag

Składniki

A lepény tésztája
  • vaj, sózatlan darabolva, majd 30 percre mélyhűtőbe téve
    120 g
  • búzaliszt plusz lisztezésre
    180 g
  • porcukor
    40 g
  • tengeri só
    1 csipet
  • tojássárga közepes tojásból
    1
  • víz
    3 tk
A körte
  • víz
    500 g
  • körte (pl. Conference vagy Comice) hámozva, félbe vágva, magház nélkül (kb. 320 g)
    3
  • búzaliszt plusz lisztezésre
Mandulakrémes töltelék
  • citrom csak a vékonyan levágott héja
    1
  • finomított cukor
    120 g
  • vaj, sózatlan lágy
    120 g
  • tojás, közepes (53-63 g)
    2
  • mandula, őrölt
    120 g
  • búzaliszt
    15 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 adag

Białko 8.4 g
Kalorie 2249 kJ / 538 kcal
Tłuszcz 35.6 g
Węglowodany 46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie