蜜桃白玉卷
TM6 TM5

蜜桃白玉卷

5.0 (2 oceny)

Składniki

蛋糕慕斯胚制作

  • 4 颗 蛋黄
  • 130 克 细砂糖
  • 50 克 油
  • 28 克 牛奶
  • 60 克 低筋面粉 ,过筛
  • 4 颗 蛋清
  • 280 克 奶油
  • 15 克 吉利丁片 ,3片,泡冷水软化后沥干
  • 50 克 原味酸奶
  • 1 个 桃 ,去皮去核,切小丁

粉色糯米皮制作

  • 130 克 糯米粉
  • 40 克 玉米淀粉
  • 40 克 细砂糖
  • 185 克 牛奶
  • 2 - 3 滴 食用色素 ,选粉红色
  • 600 克 水 ,蒸煮用
  • 15 克 黄油
  • 适量 玉米淀粉

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2505.4 kJ / 599.4 kcal
Białko
7.6 g
Węglowodany
40.7 g
Tłuszcz
45.2 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Błonnik
0.3 g
Sód
140.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy