Färserade paprikor med ris och tomatsås

Färserade paprikor med ris och tomatsås

5.0 1 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portioner

Składniki

Färserade paprikor med ris
  • lök i halvor
    70 g
  • vitlöksklyfta (opcjonalnie)
    1
  • nötfärs
    300 g
  • vitt bröd i bitar
    2 skivor
  • senap
    20 g
  • salt
    ½ tsk
  • paprikapulver
    1 tsk
  • malen svartpeppar
    ¼ tsk
  • ägg
    1
  • paprikor röda, gröna eller gula
    4
  • vatten
    1200 g
  • grönsaksbuljongtärningar (för 0,5 l)
    2
    2 rågade tsk grönsaksbuljongpasta
  • ris, parboiled
    250 g
Tomatsås
  • smör i bitar
    40 g
  • vetemjöl
    40 g
  • konserverade krossade tomater
    500 g
  • tomatpuré (koncentrerad)
    50 g
  • salt
    ½ tsk
  • malen svartpeppar
    ¼ tsk
  • socker
    1 tsk
  • saft av citron
    1 tsk

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 28 g
Kalorie 2712 kJ / 648 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 8.3 g
Węglowodany 80 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie