Nötgulasch med brödknödlar

Nötgulasch med brödknödlar

5.0 1 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portioner

Składniki

Brödknödlar
  • frallor dagsgammalt, skuret i skivor (1 cm)
    300 g
    300 g vitt bröd, dagsgammalt, skuret i skivor (1 cm)
  • färsk persilja endast bladen
    5 kvistar
  • lök i halvor
    80 g
  • smör
    25 g
  • mjölk
    220 g
  • ägg
    3
  • salt eller efter smak
    ½ tsk
  • malen svartpeppar
    2 nypor
  • malen muskot
    2 nypor
Nötgulasch och ångkokta knödlar
  • vitlöksklyftor
    3
  • lök i kvartar
    450 g
  • olja
    30 g
    30 g klarnat smör
  • nötkött (grytbitar, 2–3 cm), klappas torra med hushållspapper
    750 g
  • socker
    1 tsk
  • tomatpuré (koncentrerad)
    50 g
  • hackade tomater, konserverade eller färska
    350 g
  • rödvin
    200 g
  • paprikapulver
    2 msk
  • salt eller efter smak
    1 tsk
  • svartpeppar, malen
    ½ tsk
  • malen kummin
    ½ tsk
    ½ tsk kumminfrön
  • rivet citronskal
    1 tsk
  • färsk mejram
    1 msk
  • torkade lagerblad
    3
  • enbär
    5
  • malen kryddnejlika
    1 nypa
    2 kryddnejlikor
  • vatten
    300 g
  • vetemjöl
    30 g
  • paprika röd och grön, strimlade
    200 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 38 g
Kalorie 2315 kJ / 553 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 5.7 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie