Fläskfilé med surkål och potatispuré

Fläskfilé med surkål och potatispuré

5.0 1 ocena
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portioner

Składniki

  • lök i halvor
    350 g
  • bacon, tärnat
    100 g
  • fläskfilé
    500 - 600 g
  • salt
    2 tsk
  • malen peppar
    ¼ tsk
  • paprikapulver
    1 - 1 ½ tsk
  • mager bacon, rökt (60-80 g)
    6 - 8 skivor
  • konserverad surkål
    500 gram
  • torkat lagerblad (opcjonalnie)
    1
  • enbär (opcjonalnie)
    3
  • vatten
    500 g
  • potatis i bitar (3 cm)
    750 g
  • stekolja
    3 msk
  • mjölk
    140 g
  • smör
    40 g
  • malen muskot
    2 - 3 nypor

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 590 kcal / 2467 kJ
Białko 47 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 6.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie