Wersje kompatybilne
Squid Ink Pappardelle with Lobster and Saffron Broth
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 - 18 oz fresh lobster tails
- 32 oz chicken broth
- 2 stalks celery, cut into pieces (2 in.)
- 2 pinches saffron threads
- 40 oz water
- ½ oz extra virgin olive oil
- 6 oz squid ink pasta, pappardelle
- 1 ½ oz unsalted butter
- 1 tsp Creole seasoning (see Tip)
- fresh chopped parsley, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1703 kJ / 407 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 1936 mg
Alternatywne przepisy
Shrimp Sauté
25 Min
Shrimp in Garlic Sauce
25 Min
Lobster Bisque
1 godz. 50 min
Jalapeño Lobster Mac "n" Cheese
1 godz. 5 min
Steamed Halibut with Romesco Sauce (Bill Yosses)
55min
Nicoise Salad
1 Std. 15 Min
Cioppino
55min
Manhattan Clam Chowder
55min
Grilled Steaks with Red Pepper Sauce
25 Min
Cajun Shrimp Steamer with Garlic Butter
40 min
Lemon Caper Asparagus
25 Min
Clams in White Wine with Cilantro
25 Min