Urządzenia i Akcesoria
Squid Ink Pappardelle with Lobster and Saffron Broth
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
3 portions
Składniki
-
fresh lobster tails16 - 18 oz
-
chicken broth32 oz
-
celery cut into pieces (2 in.)2 stalks
-
saffron threads2 pinches
-
water40 oz
-
extra virgin olive oil½ oz
-
squid ink pasta, pappardelle6 oz
-
unsalted butter1 ½ oz
-
Creole seasoning (see Tip)1 tsp
-
fresh chopped parsley to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1936 mg
Białko
29 g
Kalorie
1703 kJ /
407 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mussels in Spicy Tomato Sauce
45 min
Squid Ink Pasta
1 godz.
Sous-vide Artichokes
55 min
Crab Stuffed Lobster Tails
50 min
Clams in White Wine with Cilantro
25 min
Mini Crab cakes with Cilantro Pesto
1 godz.
Steamed Scallops with Sweet Pea Purée
25 min
Spaghetti with Clams, Mushrooms and Artichokes
50 min
Mixed Seafood with Tomato and Herb Sauce
30 min
Cioppino
55 min
Seared Scallops with Sweet Potato Purée
30 min
Shrimp and Vodka Penne Pasta
50 min