Urządzenia i Akcesoria
Squid Ink Pappardelle with Lobster and Saffron Broth
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
3 portions
Składniki
-
fresh lobster tails16 - 18 oz
-
chicken broth32 oz
-
celery cut into pieces (2 in.)2 stalks
-
saffron threads2 pinches
-
water40 oz
-
extra virgin olive oil½ oz
-
squid ink pasta, pappardelle6 oz
-
unsalted butter1 ½ oz
-
Creole seasoning (see Tip)1 tsp
-
fresh chopped parsley to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1936 mg
Białko
29 g
Kalorie
1703 kJ /
407 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spaghetti Carbonara
40 min
Green Tea Crème Brûlée
2 godz. 35 min
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25 min
Clams in White Wine with Cilantro
25 min
Chicken with Spiced Tangerine Sauce
1 godz. 25 min
Garlic Shrimp
35 min
Cioppino
55 min
Shrimp in Garlic Sauce
25 min
Ceviche
1 godz. 10 min
Egg Drop Soup
45 min
Angel Berry Trifle
30 min
Ramen Noodle Soup
40 min