Squid Ink Pappardelle with Lobster and Saffron Broth

Squid Ink Pappardelle with Lobster and Saffron Broth

3.5 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
3 portions

Składniki

  • fresh lobster tails
    16 - 18 oz
  • chicken broth
    32 oz
  • celery cut into pieces (2 in.)
    2 stalks
  • saffron threads
    2 pinches
  • water
    40 oz
  • extra virgin olive oil
    ½ oz
  • squid ink pasta, pappardelle
    6 oz
  • unsalted butter
    1 ½ oz
  • Creole seasoning (see Tip)
    1 tsp
  • fresh chopped parsley to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1936 mg
Białko 29 g
Kalorie 1703 kJ / 407 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...