Rauðrófusúpa (Borscht)

Rauðrófusúpa (Borscht)

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 skammtur

Składniki

  • fersk steinselja aðeins blöðin
    3 - 5 stönglar
  • tómatar skornir í bita
    200 g
  • laukur skorinn í hálft
    100 g
  • gulrætur í bitum
    100 g
  • rauðrófa í bitum (2 cm)
    200 g
  • matarolía
    40 g
  • kartöflur í bitum (2 cm)
    150 g
  • rauð paprika í bitum (2 cm)
    100 g
  • hvítkál skorið í strimla
    200 g
  • vatn
    1000 g
  • salt
    2 tsk
  • svartur pipar
    ½ tsk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 skammtur

Białko 2 g
Kalorie 513 kJ / 123 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie