Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 gramů vody
-
10
gramů čerstvého droždí, rozdrobeného
lub 1 čajovou lžičku instantního droždí, rozdrobeného -
500
gramů chlebové pšeničné mouky, hladké, plus navíc na pomoučení
lub 500 gramů hladké mouky, plus navíc na pomoučení - 2 rovné čajové lžičky soli
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 2531 kJ / 604 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 122 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 6.2 g
Alternatywne przepisy
Venkovský chléb (Pain de campagne)
4h
Bagety s vlašskými ořechy
1h 45min
Bagety
35 Min
Směs na pečení chleba s rajčaty a bylinkami
10 min
Celozrnný chléb z páry
2h
Chléb expres
45min
Chléb nebo bochánky s rajčaty a bazalkou
1h 45min
Bagety
35 Min
Bílé pečivo
1h
Pivní chléb
3h 40min
Žitný vícezrnný chléb
1h 15 min
Chléb
1h 40min