Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 kostka čerstvého droždí (42 gramů)
- 390 gramů vody
- 600 gramů hladké mouky
- 1 polévková lžíce soli
- 1 čajová lžička kmínu, celého
- 1 čajová lžička soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 2145 kJ / 512 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 106.1 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Błonnik
- 6.8 g
Alternatywne przepisy
Bílé pečivo
1 Std.
Žitný chléb
3h 50min
Rychlý chléb (Express pain complet)
1 godz. 5 min
Pivní chléb
3 godz. 40 min
Rychlé burgrové bulky s kypřicím práškem do pečiva
30 Min
Venkovský chléb (Pain de campagne)
4 Std.
Chléb expres
45 min
Celozrnné housky
2 Std.
Žitné placky
2 Std. 10 Min
Chléb s chilli
4 Std. 30 Min
Bramborový chléb s rozmarýnem
3 Std. 30 Min
Turecký flatbread
2 Std. 10 Min