蛋白霜柠檬泡芙
TM6 TM5

蛋白霜柠檬泡芙

2.0 (1 ocena)

Składniki

柠檬馅

  • 1 颗 鸡蛋(约53-63克)
  • 2 颗 蛋黄
  • 65 克 柠檬汁
  • 65 克 细砂糖
  • 45 克 黄油 ,室温软化

泡芙

  • 250 克 水
  • 5 克 细砂糖
  • 110 克 黄油
  • 150 克 低筋面粉
  • 5 个 鸡蛋 (63-73克)

蛋白酥

  • 110 克 细砂糖
  • 75 克 蛋清

装盘

  • 柠檬皮屑 ,少量装饰用
  • 新鲜罗勒 ,少量装饰用

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1345.6 kJ / 321.6 kcal
Białko
5.9 g
Węglowodany
31.5 g
Tłuszcz
19.1 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Błonnik
0.1 g
Sód
55.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy