Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
香蕉奶冻
- 125 克 香蕉 ,去皮切块
- 30 克 糖
- 200 克 牛奶
- 1 片 吉利丁片 ,冷水泡软沥干
香蕉奶油
- 80 克 香蕉 ,去皮切块
- 1 茶匙 柠檬皮屑
- 5 克 细砂糖
- 90 克 奶油
白巧克力慕斯
- 125 克 牛奶
- 200 克 奶油
- 2 颗 蛋黄
- 40 克 糖
- 145 克 白巧克力 ,切块
- 2 片 吉利丁片 ,冷水泡软沥干
- 145 克 马斯卡彭乳酪(mascarpone)
组合
- 巧克力曲奇饼干 ,切条状,适量
- 草莓果酱 ,装饰用
- 食用花 ,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 3310.3 kJ / 790.8 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 42.2 g
- Tłuszcz
- 63.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.4 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 190.7 mg