Mor Lahana, Havuç ve Alabaş Salatası

Mor Lahana, Havuç ve Alabaş Salatası

4.6 83 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
6 porsiyon

Składniki

  • havuç parçalara bölünmüş (2-3 cm)
    150 g
  • kırmızı lahana parçalara bölünmüş (4-5 cm)
    150 g
  • alabaş parçalara bölünmüş (2-3 cm)
    100 g
  • kapya biber parçalara bölünmüş (4-5 cm)
    1 adet
  • yeşil elma çekirdekleri çıkarılmış, dörde bölünmüş
    1 adet
  • kereviz (opcjonalnie) parçalara bölünmüş (3-4 cm)
    2 - 3 sap
  • karışık taze ot sadece yaprakları (örn. dereotu, maydanoz vs.)
    8 - 10 dal
  • kabak çekirdeği içi
    30 g
    ay çekirdeği içi
  • zeytinyağı
    25 g
  • limon suyu
    1 ½ - 2 yk
  • bal
    1 tk
  • hardal
    1 ½ - 2 tk
  • tuz
    ½ - ¾ tk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Białko 2.7 g
Kalorie 489 kJ / 107 kcal
Tłuszcz 6.8 g
Błonnik 3.6 g
Węglowodany 11.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...