Urządzenia i Akcesoria
Schoko-Kuchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
12 Stücke
Składniki
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken50 g
-
Mandeln100 g
-
Eier (Kl. M)4
-
Xylit (Birkenzucker)50 g
-
Salz1 Prise
-
Zimt1 Msp.
-
Johannisbrotkernmehl1 geh. EL
-
Kakao und etwas mehr zum Bestäuben10 g
-
Weinstein-Backpulver1 geh. TL
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
700 kJ /
167 kcal
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Joghurt-Marmorkuchen (zuckerfrei)
3 godz. 20 min
Bananen-Muffins
50 min
Schoko-Creme
15 min
Schokokuchen
1 godz.
Schokoladentorte
2 godz. 15 min
Baiser-Nusskuchen
1 godz. 20 min
Eiweißbrot
1 godz. 30 min
Kokos-Guglhupf
1 godz. 15 min
Apfeltarte (zuckerfrei)
1 godz. 15 min
Käsekuchen mit Heidelbeeren (zuckerfrei)
10 godz.
Schoko-Schokokuchen
2 godz. 30 min
Lebkuchen-Cookies
1 godz. 20 min