Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
巧克力派皮
- 140 克 黄油, 室温软化,切块
- 250 克 低筋面粉
- 25 克 无糖可可粉
- 80 克 糖
- 1 颗 蛋
- ¼ 茶匙 泡打粉
柠檬奶油内馅
- 100 克 糖
- 15 克 柠檬皮屑, 有机柠檬最佳(约1个柠檬的皮)
- 20 克 黄油
- 2 颗 蛋
- 90 克 柠檬汁 (大约2个柠檬的汁)
装饰
- 40 克 柠檬酒
- 50 克 糖
- 3 汤匙 水
- 2 个 柠檬, 有机柠檬最佳,洗净切片并晾干
- 8 支 新鲜薄荷, 洗净晾干
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1273 kJ / 304 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 13.6 g