Pink Velvet Cake
TM5 TM6

Pink Velvet Cake

3.6 (113 ocen)

Składniki

Boden

  • 180 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
  • 200 g Zucker
  • 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
  • 3 Eier
  • 1 Pck. Lebensmittelfarbe, flüssig, rot (8-10 g), z.B. von Dr. Oetker (siehe Tipp)
  • 250 g Buttermilch
  • 400 g Mehl
  • 1 Prise Salz
  • 2 TL Backpulver

Creme und Fertigstellung

  • 150 g Zucker
  • 500 g Sahne, kalt
  • 250 g Frischkäse
  • 250 g Mascarpone

Wartości odżywcze
na 1 Stücke
Kalorie
2091 kJ / 499 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
45 g
Tłuszcz
32 g
Błonnik
0.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy