Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boden
- Butter zum Einfetten
- 200 g Zucker
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 3 Eier
- 1 Pck. Lebensmittelfarbe, flüssig, rot (8-10 g), z.B. von Dr. Oetker (siehe Tipp)
- 250 g Buttermilch
- 400 g Mehl
- 1 Prise Salz
- 2 TL Backpulver
Creme und Fertigstellung
- 150 g Zucker
- 500 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 250 g Frischkäse
- 250 g Mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 Stücke
- Kalorie
- 2091 kJ / 499 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Himbeer-Kokos-Cupcakes
2h 20min
Mini-Cheesecakes
2h
Matcha-Mousse-Kuchen (抹茶慕斯)
5h
Marzipan-Mohn-Cupcakes
2h 20min
Zitronen-Cake-Pops
3h 15 min
Zitronencupcakes mit Frischkäse-Topping
1h 25min
Himbeer-Vanille-Cupcakes
2h 10min
Kindergeburtstags-Muffins
1h 50 min
Wassermelonen-Kuchen
2h 15min
Blaubeer-Joghurt Cupcakes
1h 15 min
Mini-Cheesecakes
4h 30 min
Konfetti-Torte
3h