Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g Zucker
- 1 Stück Zimtstange (ca. 4 cm)
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 280 g Naturjoghurt
- 50 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- ¼ TL Salz
- 60 g Butter, sehr weich, zum Bestreichen
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1353 kJ / 323 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Magenbrot
9u. 50min
Puddingschnecken
2h
Zitronen-Joghurt-Muffins
1h 45min
Amerikaner
2h
Lemon-Curd-Striezel
4h
Ostereier-Kekse
2h
Quark-Osterhasen
1h 10min
Hefezupfbrot mit Zimt
2h 10min
Bananen-Nougat-Muffins
50min
Schwäbische Flachswickel
45min
Apfel-Zimt-Muffins mit Streuseln
35 Min
Kanelbullar - schwedische Zimtschnecken
1j 55 menit