Urządzenia i Akcesoria
Zimt-Hefe-Muffins
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Stück
Składniki
-
Zucker220 g
-
Zimtstange (ca. 4 cm)1 Stück
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten500 g
-
Naturjoghurt280 g
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten50 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Salz¼ TL
-
Butter sehr weich, zum Bestreichen60 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1353 kJ /
323 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
52 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Kuchenspass!
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Erdbeerschnecken
3 godz.
Ostereier-Kekse
2 godz.
Hefe-Igel (süß)
1 godz. 50 min
Schoko-Hörnchen
35 min
Kanelbullar - schwedische Zimtschnecken
1 godz. 55 min
Rübli-Schoko-Muffins
45 min
Quark-Osterhasen
1 godz. 10 min
Bananen-Nougat-Muffins
50 min
Zitronen-Joghurt-Muffins
1 godz. 45 min
Vanille-Basismuffins
1 godz. 40 min
Apfel-Zimt-Muffins mit Streuseln
35 min
Schoko-Wecken
2 godz.